Boekenbeleid 

Aankoop

Alle boeken, die wij aankopen, worden betaald uit gemeenschapsgeld:

leesgeld, de opbrengst van de boeken uit onze " tweedehands verkoopmand" en een jaarlijkse bijdrage van het patiëntenfonds.

Nieuwe titels

Meestal worden (nieuwe) boeken aangeschaft naar aanleiding van een lezing, georganiseerd op de Helianth. Maar ook naar aanleiding van een onderwerp, dat op dat moment in de belangstelling staat, bijvoorbeeld in de 'Ita' , het kwartaalblad van Antroposana.

  • Wij krijgen regelmatig boeken geschonken, waarvoor dank.

Onze nieuwe aanwinsten zullen zodra mogelijk op de site staan onder de collectie.

In de bibliotheek staan ze als 'nieuwe aanwinsten' bij elkaar.

Catalogus op papier

De catalogus op papier is in de bibliotheek aanwezig en ter plekke in te zien. Het bijwerken gebeurt tenminste één keer per jaar.

Uit collectie

Omdat de bibliotheekruimte berekend is op een bescheiden 400-tal boeken, betekent dit dat de boeken die niet of nauwelijks geleend worden, uit de collectie gehaald worden. Ook oudere uitgaves vervangen wij zoveel mogelijk door nieuwe(re) exemplaren.

We willen de bibliotheek bij de tijd houden.

De Verkoopmand

Alle boeken, die UIT COLLECTIE gaan, komen in de 'verkoopmand' en worden verkocht voor een kleine prijs. De (verschillende) prijzen staan voor in het boek.

Geschonken boeken die niet direct in de collectie passen of die al aanwezig zijn, worden eveneens ter verkoop aangeboden.

  • Met de opbrengst schaffen we nieuwe boeken aan.

Ideeën en suggesties altijd welkom

De bibliotheek is van de gebruikers samen. Samen kunnen we zorg dragen voor een mooie collectie.

  • Alle suggesties voor nieuwe boeken zijn van harte welkom! Schroom vooral niet om een wens kenbaar te maken. Wij zijn daar erg blij mee. En de meeste wensen hebben wij tot nu toe gehonoreerd.

Contact: via het contactformulier